FANDOM


Denne artikkelen inngår i reglementet på Ikkjepedia. Dersom du ynskjar å bidra til Ikkjepedia må du følgja dessa reglane, men dersom du allikevel ikkje ynskjar å følgja dei, er du fri til å nekte. Det er frivillig tvang.

Pga. at alle som vil kan skrive om kva dei sjølv vil på Ikkjepedia, får me ein del artiklar som rett og slett ikkje passer inn (i alle fall får vi nok det i framtida, når folk faktisk veit om denne sida). Artikler kan lett bli teite, istadenfor å vere morosamme. Dette vil me ikkje ha noko tå. Det er tross alt humoren som skal stå i fokus her på Ikkjepedia, og difor har me skreve nokon ord for å hjelpe deg på veien.


 • Ikkje skriv om personar som berre DU kjenner.

Skal du skrive om "lokale helter" må dette gjerast i sammanheng med noko større. For eksempel i en artikkel om heimstaden din. Ikkje bruk fulle navn på "ukjente menneskar". Ingen ønsksr å bli hengt ut på nettet. Artiklar med navn på privatpersoner VERT sletta, og du kan bli hivi ut. Samme regel og straff gjelds for "namneartikkler", for eksempel "Rebekka"(Er en...)


 • La artiklene ha en viss rot i virkeligheten.

Det vert gjerne morosamt om du tar utgangspunkt i ein konkret hendelse eller fakta, og deretter spinn det du skriv rundt dette. Skriv du ein artikkel om Hitler så vil me ikkje lese om kjempedinosaurar i Langtvekkistan, men at han har satt snusen på feil side av leppa kan du gjerne skrive om.


 • En kort, men morosam artikkel er betre enn ein lang og teit.

Enkelte har ein tendens til å dra ting ut i det uendelige, og det medførar enorme artiklar som ikkje er spesielt morosamme. Vær så snill, ikkje skriv fleire avsnitt om genmodifiserte elefantar og skumle sverdfisk når du skriv om Island!


 • Tiss og bæsj er morosamt...

-i barnehagen. Det er grensar for kor mange tiss&bæsjinlegg me treng. Kun artiklar som handlar om tiss, bæsj og bleie skal ha dessa tingane!

Hund handlar for eksempel ikkje om hundebæsj, men om det søte dyret hund.

 • Ikkje spis gul snø.
Ja. Ikkje spis gul snø. Det er helsefarlig.
 • Unngå store tal.

Tal som "Femhundreogsjuogtredvetusentohundreogeinogdredve" eller "tusen milliardar millionar billionar" er rett og slett ikkje lenger morosamt.


 • Gjer bakgrunnsarbeid.

Sjøl om me er nokon løgnaktige tullingar, lønnar det seg alltid å ha litt bakgrunnsinfo om det du skriv om. Det vil gjøre det langt meir morosamt for deg å skrive, og ikkje minst for oss å lese etterpå.


 • Sjekk tidlagere artiklar.

Det er ikkje noe verre enn å komme opp med verdas morosamste idé, skrive artikkelen, og deretter sjå at nokon har vore før deg med den samme idéen.


 • Bruk tid.

Om du brukar ti sekund på å skrive ein artikkel, kanskje ti personer synst at han er morsom. Brukar du ti minutt, så vil kanskje hundrevis le.


 • Ikkje bruk "les artikkelen her".

Ønsker du at ein artikkel skal peke videre til ein annen, benytt #REDIRECT:[[Sidenamn her]], som førar deg rett til sida med søkeordet. Ikkje noko "Hei! Denne artikkelen finst ikkje her. Sjå bla bla bla!", og det kjem til å vert sett på som spam.

 • Mobbeinnlegg

Om du kjem over eit smaklaust mobbeinnlegg som handlar om ein namngjeve (ukjent) person, f. eks Robert er homo, rediger det vekk og legg inn; #REDIRECT:[[Dust]]

 • Ikkje spis eggnudlar mens du skriv

Ønsker du at artikkelen din skal vere morosam er det veldig viktig at du har full konsentrasjon, og ikkje et deilige eggnudlar fra Mr.Lee.


 • Skriv

Ellers vert det inga artikkel!

 • Er du her endå?!
Sjå for pokker til å skrive då mann!


From Ikkjepedia , a Wikia wiki.