FANDOM


Lada Niva Edit

Verdens beste orginale terrengbil. Bedre kjent som Steppetraktor eller T34. Denne artige lille jeepen er en seig jævel til å ta seg frem, men det er omtrent alt den er også. Aldri før har noen klart å lage en så bra bil ut av så mange dårlige deler. Modellen har vært så å si uforandret siden 1974.


De største svakhetene ved Lada er at:

  * Stålet i karosseriet er mer velegnet som blomsterjord enn karosseri
  * Stolryggen ryker
  * Girkassen ryker
  * Sperra på senterdiffen ryker
  * Varmeapparatet ryker
  * Kryssene ryker
  * Opphenget til framdiffen ryker
  * Hjullagrene ryker
  * Ledningsnettet ryker
  * Bremsene setter seg, samt at alle tetningslister ikke tetter.
  * At de nevte punktene bare er bilens STØRSTE svakheter. 

Skal man skaffe seg reservedeler er det beste man kan gjøre å finne en lignende del av hvilket som helst fabrikat og tilpasse den. Den russiske toleranse er som kjent ganske stor, og derfor kreves det kun minimal tilpassing av uorginale, men kurante deler. Ellers kan det nevnes at alle Nivaene er utstyrt med muskelservo. Kjørekomforten bedret seg drastisk i 1986, da øreplugger ble standard i utstyrspakken. De mest populære modifiseringer av en Lada Niva er; -Hoodoo lift-kit, et hevesett man selv konstruerer, -Snorkel bygges av drensrør og elektroteip, ikke minst må ESAB-sperren nevnes.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki