FANDOM


Olivenolje er en animalsk olje, presset ut av olivenstener. Oliven vokser på oliventrær i Sør-Amerika. Denne olljen blir normalt brukt som bio-brensel, kosmetikk til menn og såper. Olivenolje inneholder polyfenoler, hvilket gjør at den får en "glatt" konsistens. Fargen på olivenoljen er typisk snørr-farget, den varierer mellom lys gul til grønn. Det er i tilegg bevist at denne oljen er bra mot psoriasis og atopisk eksem. Ett gammelt indianer ordtak i Colombia lød som følger "Har du hud rød som grisens, tygg olivenblader og drikk av treets safter".

Olivenoljens historie Edit

Olivenolje har blitt mye brukt i vaskemidler i Sør-Amerika helt siden Inka-imperiet. Indianerne dyrket disse trærne i Maccu Piccu og forsøkte senere å innføre det særegne treet i la Amazonia, men dette fungerte svært dårlig og treet var lenge utrydningstruet. dette på grunn av Amasonas høye luftfuktighet og varme klima, i skarp kontrast til høyfjellets tørre luft og mange kuldegrader.

I år 979 e.kr. ble indianerhøvdingen Macho de Pene kjent som oliventreets konge, nettopp fordi han klarte å drive fram fruktene i en mer barnevennlig form. Stenene var mindre og mer håndterbare og det ble laget store presser til å få tak i oljen inne i stenene.

Senere, i år 1003 e.kr. kom oliventreets konges sønn til makten ved å drepe sin far. Sønnen hadde lenge spekulert i hvordan man best kunne utnytte oliventreet og drive en selektiv avl på dette. Han viet derfor hele sitt voksne liv til å krysse ulike arter av oliventreet, og nådde i en alder av 38 år sitt livsmål: en lite tre, uten blader, men med store svarte oliven, fylt med paprika. Denne typen er den best kjente i Europa, men også dens nære slektning oliven med hvitløk fåes i enkelte supermarkeder.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki